Duurzame Energie

Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie nooit opraakt. Dit in tegenstelling tot kolen, olie en gas. De verbranding van deze fossiele brandstoffen draagt sterk bij aan klimaatverandering.

DUURZAME ENEGRIE

Wij leveren en installeren ook zonneboilers voor het opwekken van zonnewarmte. Waarvoor gebruiken we zonnewarmte? Om het kraanwater op te warmen voor dagelijks gebruik.
Energievreters, zoals de vaatwasser en wasmachine, te voorzien van voorverwarmd water. Voor het ondersteunen van de centrale verwarming.
De belangrijkste onderdelen van een zonneboilersysteem zijn:
de collector
de boiler
de pompset
de besturing

Boilers
Om zonnewarmte op te slaan wordt een met water gevulde boiler geplaatst.
In een boiler voor zonnewarmte systemen zit een spiraal. Door deze spiraal stroomt het opgewarmde water van de collectoren zodat het water in de boiler wordt verwarmd. Het water uit de boiler loopt dus niet door de collectoren.
Boilers zijn er in verschillende maten en uitvoeringen de keuze van het type is steeds afhankelijk van de toepassing.
De belangrijkste type zijn:

Tapwater boiler
Dit is een boiler waarin het tapwater wordt opgeslagen en direct verwarmt door de spiraal van de zonnecollector. Het koude water komt onderin de boiler hier bevindt zich ook de spiraal van de collectoren.
Het warme water stijgt tot bovenin de boiler waar het de boiler verlaat als de warmwater kraan wordt geopend.

Combi boiler
Bij dit type boiler bevindt zich in het CV- toestel een kleine boiler waar tapwater in zit, deze kleine boiler wordt verwarmd door het CV water.
De toepassing van dit type boiler is bij zonnewarmte systemen waar verwarming het hoofddoel is maar ook behoefte is aan tapwater.

Doorstroomboiler
Ook deze is gevuld met water uit de cv installatie. Hier zit een spiraal in de boiler waar het tapwater doorheen stroomt om zo verwarmt te worden.
De toepassing van dit type boiler is voor zonnewarmte systemen waarbij behoefte is aan verwarming en aan tapwater.

Warmtepompen

Een systeem dat werkt volgens het principe van een omgekeerde koelkast, kan uw huis duurzaam verwarmen: de warmtepomp. Deze maakt gebruik van warmte uit lucht en bodem(water). In de zomer kan u warmtepompsysteem uw huis koel houden.

Een warmtepomp is een systeem dat een woning voorziet van verwarming en warm water, net als een cv of zonneboiler. Sommige warmtepompen kunnen daarnaast ook koelen. Warmtepompsystemen zijn duurzaam: het rendement voor verwarming varieert tussen 140 tot 200 procent. De bron van warmte is bovendien onbeperkt en kosteloos beschikbaar: grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht.

Nieuwbouwwijken zonder gasaansluiting worden steeds vaker verwarmd met nieuwe energiezuinige technieken, zoals een warmtepomp met Lage Temperatuur Verwarming (LTV). Zo’n systeem verbruikt circa 25 procent minder energie dan een gasgestookte hr-ketel.

Heeft u plannen op het gebied van duurzame energie? Neem gerust contact met ons op, of gebruik ons contact formulier voor een afspraak en ontvang van ons de scherpste offerte!

Neem contact met ons op klik hier